Ons Bedrijf

company history

Geschiedenis van het bedrijf

Milliman heeft in de VS vrijwel vanaf het begin het voortouw genomen binnen het vakgebied van actuariële consulting. Eind jaren veertig begon Wendell Milliman, een bekende actuaris en ervaren vakman op het gebied van verzekeringen, zijn eerste adviesbureau in het noordwesten van de VS. Later voegde Stuart A. Robertson, een briljante jonge actuaris, zich bij hem en samen richtten ze Milliman & Robertson, Inc. op, een zeer vooruitziend bedrijf dat zich snel ontwikkelde tot één van de meest invloedrijke actuariële adviesbureaus van de VS.

Al in de beginfase creëerden en stimuleerden Milliman en Robertson een unieke bedrijfscultuur waarin de onafhankelijkheid van consultants sterk werd benadrukt; hun aandacht werd niet afgeleid door eigenaars van buiten het bedrijf of de bureaucratische belemmeringen van meer conventionele bedrijfsmodellen. Ze waren ervan overtuigd dat onafhankelijkheid zou resulteren in baanbrekend, werkelijk onbevooroordeeld advieswerk, en dat dit klanten zou aantrekken die geïnteresseerd zijn in innovatieve oplossingen en onafhankelijk professioneel advies. Zo'n onconventionele, open werkomgeving zou volgens hen ook de beste mensen binnen de sector aantrekken. Hun experiment was een succes en het bureau verwierf een uitstekende reputatie.

Dit dynamische model heeft in de loop der jaren een unieke positie opgeleverd, waardoor Milliman de veranderingen op de markt die we bedienen zowel begeleidt als beïnvloedt. Wij zijn altijd afgestemd op de behoeften van onze klanten en hebben ons werkgebied verder uitgebreid, een aantal belangrijke, niet-actuariële diensten toegevoegd en toonaangevende tools ontwikkeld. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een mondiale organisatie. Dankzij de vooruitziende blik van de oprichters van ons bedrijf en de belangrijke bijdragen van opeenvolgende generaties experts, is Milliman nog steeds een drijvende kracht van een industrie die we al meer dan 70 jaar mede vormgeven.